Du sidder lige midt i noget og får en ide, eller du sidder i et møde og vil tage et konklusionsreferat til dig selv.

NB. Nederst på siden kan du se eksemplerne vist i en video, men start med at læse de 4 eksempler;-)

Der er mange situationer hvor man har behov for lige at notere lidt tekst.
Mange griber stadig til en blyant og bagsiden af en serviet, men helt ærligt, det må kunne laves på en iPad.
Umiddelbart tænker man på app’en Noter, en standard på en iPad, og med det navn må den vel være svaret?
Men desværre skal der mange tap til før man er klar med Noter til en lille tekst!
Der er mindst 4 måder at bruge Noter på - smart og hurtigt.

Lidt hurtigt kan vi sige der er 2 steder/situationer du kan være på din iPad:
1. du kikker på din startskærm
2. du er igang med en eller anden apps

1. Tilføj en note ved hjælp af en widget
Widget er de apps du har sat permanent op til visning på startskærmen. På billedet ovenfor kan du se at jeg har sat mine widgets op til at vise1. vejret, 2. mine aftaller og 3 DR’s nyheder
For at tilføje Notes-widgeten skal du scrolle ned i dine widgets, aller nederst står der “rediger”, tap på knappen.
besøge din Today View ved at stryge fra venstre til højre på den første side på din startskærm. Helt nederst skal du trykke på knappen “Rediger”. Find derefter “Noter” på widgetlisten, og tryk på for at tilføje den.
Mens du redigerer dine widgets, kan du også flytte Notes-widget’en øverst på listen i dagvisning, så det er let at få hurtig adgang. Når Notes-widgeten er aktiv, skal du trykke på den for at udvide den, og trykke derefter på knappen “Skriv” (der ligner en papirpude med en blyant på) for at oprette en ny note til enhver tid.

widget

Tilføj en note ved hjælp af Siri
Hvis du hurtigt gerne vil notere dig med din stemme, er det let at bede Siri om hjælp.
Start Siri ved at holde og trykke på din sideknap (eller Hjem-knappen på ældre enheder), eller sige “Hey Siri”, hvis du har konfigureret det. Så sig “lav en note.” Siri spørger, hvad du vil have det til at sige. Tal højt, hvad du vil have i noten, og den tilføjes automatisk som en ny note i Notes-appen.

Tilføj en note ved hjælp af kontrolcenter
Ved hjælp af Indstillinger kan du tilføje en genvej til Noter i Kontrolcenter, der kun vil være en stryg væk, når du har brug for at lave en ny note.
For at tilføje genvejen skal du starte Indstillinger og besøge Kontrolcenter> Tilpas kontrol, finde derefter genvejen “Noter” og tilføje den til listen Kontrolcenter “Includer”. Næste gang du starter Control Center, skal du bare trykke på ikonet, der ligner et notepad med en blyant, og du føres direkte til Notes-appen for at notere.

Hvis du sidder midt i en app, så kan du i mange tilfælde bruge denne løsning:

Tilføj en note ved hjælp af delingsknappen
Det er også nemt at tilføje en note ved hjælp af knappen “Del” i nogle apps. (Del-knappen ligner en firkant med en pil, der peger opad ud af den.)
Hvis du f.eks. Gennemser internettet med Safari og gerne vil oprette en note baseret på det websted, du i øjeblikket ser, skal du trykke på knappen “Del”. Find “Noter” -ikonet på listen over apps, og tap på det. Du får en chance for at tilføje en skriftlig note til linket, inden du gemmer det.
Hvis du læser noten senere i Notes-appen, vil du bemærke et stort link i den note, du oprettede. Tryk let på det for straks at blive sendt til webstedet i Safari.

 

For de få: Tag noter ved hjælp af Apple blyant på låst skærm (kun iPad)
Hvis du har en Apple blyant og en iPad-model, der understøtter den, kan du tage øjeblikkelige noter fra låst skærm ved blot at tappe på iPad med din blyant. Noter skal konfigureres under indstillinger. gå til Noter og sæt “Adgang til Noter fra låst skærm” til. Når denne funktion er aktiveret, gemmes enhver note, du opretter fra låseskærmen, automatisk på Noter. Meget praktisk!

 

Her kan du se hvordan du sætter din iPad op til de første 4 metoder:

close

Hvert nyhedsbrev har en direkte link til den nye episode.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.