Jeg viser og gennemgår mine indstillinger af Fotos,

- samt viser hvordan du organiserer din billeder i albums.

Personligt mener jeg at de vigtigste filer eller data er mine billeder. Denne episode giver dig grundlaget for at organisere dine billeder og finde dem igen. Episoden følger os med en ultra kort (1 min) gennemgang af personnavngivningen på dine billeder. Du får adressen eller linket i midten af episoden.

Du tager billeder med din iPad eller med din iPhone og de er begge tilsluttet med samme Apple ID.
Billederne ligger på din iPad/iPhone, men de synkroniseres op på din iCloud (hvis du har sat iCloud-fotos til).

Når det er sket gemmer iPad’en kun et “frimærke” af billedet, og billedet med alle de detaljerede oplysninger ligger på iCloud.
Hvis du gerne vil vise billedet til nogle venner, går du ind i Fotos, og finder billeder - i første omgang vises det som “frimærke”, dvs. et lille billede.

Men i det øjeblik du klikker på det, hentes det fulde billede ned fra iCloud og det vises i fuld opløsning.
Derfor vil du mærke en kort forsinkelse mellem dit tryk og visningen af det fulde billedet.
Dette er under forudsætning at du i indstillinger har valgt “optimer iPad lagring”.
Den anden mulighed er “Hent og behold originaler”, hvilket betyder at billederne ligger med fuld opløsning på din iPad, men også at iPad’ens lager sætter en begrænsning på det antal billeder du kan have.
Indstillingen frarådes, med mindre du er arbejdende proffessionel fotograf!

Her er nogle af mine indstillinger og begrundelsen for dem:

iCloud-fotos er sat til.
Alle dine billeder overføres automatisk til din iCloud.
Har du en iCloud forbi? Så lad være med at slå den til, tilgengæld ligger dine billeder kun på din iPad og mister du den eller går den i stykker, så mister du dine billeder.
Optimer iPad-lagring
Har du ikke megen plads på din iPad (og det har vi alle), så erstattes billederne i fuld opløsning med “frimærke” versioner - et klik på et frimærke tager billedet ned fra iClod og det vises i fuld opløsnming.
Overfør til Min fotostream er sat til
Billeder fra de sidste 30 dage ligger i denne og du kan se dem på dine andre enheder ved hjælp af Min fotostream. Brugen af Min fotostream vil ikke blive gennemgået i denne episode!
Overfør seriefotos - ikke sat til
Med denne sat til kan du sikre at kun dine yndlingsseriefotos overføres til Min fotostream

Fælles album - sat til
Så kan du oprette album, som du kan dele med andre, og abonnere på andre fælles album.
Resumer fotos - sat til
Denne funktioner laver et repræsentativt udplug af dinne fotos. Hvis du altid vil se alle skal denne feature være slået fra. Måske burde jeg også gøre det, men det er et forsøg på at gøre din foto samling overskuelig;-)

Åbner du app’en Fotos, så finder du 4 punkter forneden i billedet.

1. Fotos - Alle de billeder du tager ligger i Fotos (enten som et frimærke eller i fuld opløsning) ligger i Fotos (fanen eller mappen).
2. Så er den funktion der kaldes “Til dig”, hvor samlingerne af alle de billeder, albums du har delt med venner ligger, og har en ven tilbudt at dele sine billeder med dig, så ligger de også her.
3. Du kan oprette albums, der gør det hurtigt at finde og vise onkel Antons fødselsdag.
4. Til sidst er der en lup - og den er meget vigtigt.

Du kan nemlig søge i dine billeder efter f.eks. billeder med biler, fly eller hav, Fotos klarer selv af finde de billeder, der har det indhold du søger efter. Har du navngivet personerne på billederne, kan ud også søge på alle billeder med Anton på.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

close

Hvert nyhedsbrev har en direkte link til den nye episode.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.